Beszéljünk a sittről

Munkatársaival elvállalták egy közepes nagyságú épület bontási munkálatait. Vállalkozásuk rendelkezett a szükséges bontási engedélyekkel, a bontásra vonatkozó tervekkel. Úgy gondolkoztak, hogy nagy mennyiségű újra felhasználható építőanyagot nyerhetnek ki a lebontandó épületből. Számításuk bevált, gondot okozott azonban a sok építési törmelék, a fel nem használható anyag.

Önt bízták meg a törmelékekkel, a keletkező hulladékokkal kapcsolatos feladatok ellátásával.

A következőkben tekintsük át, melyek ezek a feladatok, milyen előírások vonatkoznak az építési tevékenység során keletkező hulladékok kezelésére.

AZ ÉPÍTÉSI ÉS BONTÁSI HULLADÉKOK KEZELÉSE

 1. A hulladékok kezelésének hatósági előírásai
  Az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól a 45/2004. (VII. 26.) BMKvVM együttes rendelet szól. A rendelet az építési és bontási hulladék kezelésére, a keletkezett hulladék mennyiségének tervezésére és elszámolására ad részletes utasításokat ad.
  Az építési és bontási hulladékok anyaguk szerint

kitermelt talaj, betontörmelék, aszfalttörmelék, fahulladék, fémhulladék, műanyag hulladék, vegyes építési és bontási hulladék, ásványi eredetű építőanyag-hulladék

Az építési és bontási hulladékok kezelése az építtető kötelezettsége. (Az építtető: az építmény megterveztetését, kivitelezését megrendelő természetes vagy jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet.)

Ha mindent szeretne tudni erről a kérdésről kattintson IDE

“Beszéljünk a sittről” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Üdvözlet! Ez egy hozzászólás.
  A hozzászólások moderálásához, szerkesztéséhez és törléséhez látogassunk el a honlapunk vezérlőpultjának
  Hozzászólások menüpontjához.
  A hozzászólok avatarját a Gravatar biztosítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük